Főoldal » Film » Premier

- - -

Örök tél Online film - 2018 | Magyar

01:50:20

Értékelés:
Szerinted?
12 szavazatból
Örök tél
Megjelenés éve: 2018
Rendező: Attila Szász
Színészek: Marina Gera, Sándor Csányi, Laura Döbrösi, Diána Magdolna Kiss, Franciska Farkas
Kategória: Premier
Nyelv: Magyar
Hossz: 01:50:20
Tartalom:

1944 decemberében orosz katonák nőket gyűjtenek be egy dél-dunántúli kis faluban. Azt mondják, dolgozni viszik őket három hétre. Irén, a sváb fiatalasszony - akinek férje a fronton harcol - kislányát és szüleit hátrahagyva sorstársaival nekiindul az ismeretlennek. Bevagonírozzák őket és egy hosszú és keserves vonatút után a Donyec-medence egyik táborában találják magukat. A svábokat, mint háborús bűnösöket kezelik, és felelőssé teszik őket a német katonák által elkövetett borzalmakért. A táborban, a bányában embertelen körülmények vannak, keveset ér az emberi élet. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén megtetszik, egy fogolytársának - a maga szabályai szerint túlélni igyekvő Rajmundnak - akinek az életét is köszönheti. A férfi és a nő között különös kapcsolat szövődik, melynek épp úgy szabályai vannak, mint a túlélésnek. Vajon sikerül-e hazajutniuk? Milyen áron élheti túl az ember a poklot? Beteljesülhet-e egy lágerben született szerelem, ha mindkettőjüket család várja otthon?
A Félvilág és A berni követ alkotóinak, Szász Attila rendezőnek és Köbli Norbert forgatókönyvírónak új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.


Nézd meg ezeket is:
Hozzászólások: 3
joomt 2018.03.01 17:46Spam
Mikor értik meg a magyar rendezők azt, hogy filmet kell csinálni, nem színdarabot.
0
BorsosA 2018.03.03 22:09Spam
Nagyon tetszett egyrészt amiért ismét bebizonyosodott, hogy akciójelenetek nélkül is lehet igazán ütős filmet készíteni, másrészt mert az embert egy kis önvizsgálatra is kényszeríti. A túlélés érdekében az ember megválik bizonyos jellemvonásaitól, vajon én mitől válnék meg a legkönnyebben?
0
miki45 2020.01.11 17:46Spam
Jó film és szereposztás!!
0
avatar