Főoldal » Film » Krimi

- - -

Kaliforniai rémálom Online film - 2018 | Feliratos

02:19:20

Értékelés:
Szerinted?
5 szavazatból
Kaliforniai rémálom
Megjelenés éve: 2018
Rendező: David Robert Mitchell
Színészek: Andrew Garfield, Deborah Geffner, Riley Keough, Wendy Vanden Heuvel
Kategória: Krimi
Nyelv: Feliratos
Hossz: 02:19:20
Tartalom:

A lenyűgöző fantáziájú David Robert Mitchell (Valami követ) ezúttal egy eszeveszett neo-noir lázálmot vitt filmre, amelyben egy főhős bizarr bűntények sorozatáról próbálja lerántani a leplet. A 33 éves Sam (Andrew Garfield) meglehetősen kiábrándult a világból, ám most mégis felforr körülötte a levegő. Egy nap egy titokzatos nő, Sarah (Riley Keough) bukkan fel a medencéjében, aki aztán ugyanolyan váratlanul el is tűnik. A férfit nem hagyja nyugodni az eset és nyomozásba kezd. Szürreális kalandok veszik kezdetüket, amelyek során Los Angeles eddig nem ismert, gyilkossággal és összeesküvéssel teli bugyrai tárulnak fel előtte… David Robert Mitchell csavaros thriller-vígjátékában a legvadabb hollywoodi figurák tűnnek fel: kutyagyilkosok, wanabe színészek, csilli-villi popsztárok, az éjszaka királyai és királynői, féktelen élményhajhászok, gyanús cselszövők, hajléktalan bölcsek, félénk dalszerzők, szexmunkások, gátlástalan gazdagok, pucér szomszédok és néhány kétes hírű milliárdos, akik valamilyen módon ott lebegnek mindezek felett – vagy alatt. Az idén Cannes-ban bemutatott Under The Silver Lake a noir filmek legjobb hagyományait viszi tovább, helyet követelve magának a műfaj olyan klasszikusai között, mint A hosszú búcsú, a Kínai negyed vagy a Mulholland Drive, amelyek Los Angeles igéző, de megannyi sötét titkot rejtő világába kalauzolnak, hogy aztán a látottak a legmerészebb rémálmainkat is felülírják…


Nézd meg ezeket is:
Hozzászólások: 9
GOLEM 2018.12.11 19:52 / AnyagSpam
Ha tehetném nulla csillagot adnék rá. Ez egy büdös nagy semmi. Kérem vissza a két órát amit ez a filmnek mondott, unalmas értelmetlen akármi elvett az életemből.
Társadalomkritika, meg popkultúra, a nagy fenéket, ez egy semmitmondó értelmetlen semmiről nem szóló film, semmi mögöttes tartalom nincs benne.
Az a felháborító, hogy ezért valaki pénzt adott, hogy elkészüljön, meg az, hogy átvertek azzal a mesével, hogy ez egy nézhető film.
Megteszem a szívességet az utókornak és elmondom, hogy nem érdemes az időt pazarolni rá.
0
brownee 2018.12.11 23:07 / AnyagSpam
Aki szereti ezt a műfajt és nem ad egyetlen véleményre a hozzászólások rovatban, annak ajánlom ezt a filmet, mert zseniális. Nagyon jól van fogalmazva a tartalmi leírása, már én is belesorolnám ezt az alkotást a noir filmek legjobbjai közé! Nem könnyű műfaj, nem popcorn mozi, ízlések és pofonok, ahogy mondani szokás...:)
0
jokaimor 2018.12.12 23:16 / AnyagSpam
GOLEM véleményére adok, általában jól belövi a filmeket nézhetőség szempontjából, azért kíváncsiságból belenéztem a filmbe.
Aki szerint ez jó film, az nem látott még olyat, szerintem a "semmi" és az "unalom" is ízléstől független.

Az, hogy ez a filmet a neo-noir-ok legjobbjaiként emlegeti bárki, az mondjuk röhej. Hol van ez egy Dark city-től vagy egy Blade runnertől??? Ugyanmár.

Persze ízlésről vitatkozni nem lehet és nem is érdemes, de egyetértek az első hozzászólással, s ha valaki egy hozzászólásra nem ad, akkor adjon kettőre ;-)))
3
brownee 2018.12.14 01:06 / AnyagSpam
jokaimor,

nekem úgy tűnt GOLEM hozzászólásából, hogy nem egy "noir műfaj" kedvelő, nem fogékony rá és ezáltal abszolút elítélte a filmet. Azt is gondolom, hogy nincs tudatában azzal, hogy nem szereti a műfajt, mert nem ismeri és mint egy első kóstolás után, nem ízlett neki. Ez az én egyedi szubjektív megítélésem, nem állítom, hogy így is lenne, GOLEM remélem megerősít ebben, vagy megcáfol majd.

A Dark cityt egyetlen egyszer láttam, baromira tetszett, viszont a Balde runnerel együtt én nem sorolnám a noir filmek közé, inkább sci-fi.

Reflektálva arra, hogy "belenéztél a filmbe"... Most egy belenézés alapján ítéled meg? Nemár... Ez nem igazságos:D Elértél addig a részig, mikor megtalálja hősünk a zeneszerzőt??? Na az a jelent mond el mond mindent, oltári volt:D
0
GOLEM 2018.12.14 12:15 / AnyagSpam
Kedves brownee, 

Nem vagyok egy noir fan, de tudom mi az, ettől függetlenül nem tetszett.

A blade runner és a dark city is simán neo-noir kategória, olvass utána egy kicsit a témának, mert úgy tűnik mégsem vagy annyira szakértője...

Egyébként annyira szeretem, hogy a nézhetetlen filmek alatt mindig megjelenik valami műértő és megmagyarázza, hogy akinek nem tetszett, az hülye, tájékozatlan, nem tudja értékelni a magas művészetet stb. ..  

Maradjunk annyiban, hogy szerintem borzasztó rossz, szerinted meg az egyik legjobb film a világon és hanyagoljuk a további hozzászólásokat, majd eldönti a nép, nem arról szól az egész, hogy vitatkozzunk egy film alatt smile
0
brownee 2018.12.15 00:20 / AnyagSpam
Hali,

éreztem én, hogy nem vagy a műfaj kedvelője. Nem vagyok szakértő (és egy szóval sem mondtam), egyszerű fogyasztónak írnám le magam, aki nagy film kedvelőként jó pár órát tudhat maga mögött film nézéssel. Úgy érzem emiatt el tudom helyezni az alkotásokat a maguk kategóriájába.

A klasszikus noir film egy hollywoodi bűnügyi drámát, krimit mutat be, amit egy ambivalens erkölcs, illetve szexuális motiváció kísér. Ezek jegyek elsőrangúan vonatkoznak erre a filmre, amit te nem tudhatsz, hiszen csak "belenéztél"! biggrin 
A Dark city és Blade runner elsősorban sci-fi és csak harmad, de inkább negyedrangúan lehet rásütni, hogy neo-noir ( neo ).

Azt sem írtam, hogy műértő lennék és azt sem, hogy akinek nem tetszett az hülye. Még ki is hangsúlyoztam, hogy ízlések és pofonok... Nehéz a szövegértésed.

A hozzászólásrovat pedig igenis azért is van, hogy megosszuk az élményeinket és esetekben vitázzunk is róluk. Szerintem ne maradjunk annyiban, hogy borzasztó rossz. Mivel csak belenéztél, te felszínesen ítélkezel, szerintem egy belenézéssel nem fer megítélni egy filmet.
0
GOLEM 2018.12.15 17:56 / AnyagSpam
Maradjunk abban inkább, hogy két különböző embernek irkálsz összevonva hülyeségeket, meg abban, hogy nem csak mögötted van pár film smile
Egyébként a legtöbb oldalon szánalmas a film pontszáma, az emberek nagyobb része döntött erről a pocsék filmről, szóval okoskodjál nyugodtan, nem ez az első film ami alatt kardoskodsz mindenki mással szemben, gondolom ezt élvezed smile

Nekem nehéz a szövegértésem... :))  még azt sem tudod összerakni, hogy melyik ember mit írt a filmről. De továbbiakban nem mennék bele a bugyuta vitádba, mert úgyis csak neked lehet igazad, okoskodjál nyugodtan, attól még nem lesz ez egy jó film :))))
2
kisjanos 2018.12.16 00:42 / AnyagSpam
nézhetetlen és tényleg unalmas. gondolom akkor én sem értem ezt a noir balhét xD
2
jokaimor 2018.12.16 12:59 / AnyagSpam
Hmmm... írtam egy jó kis hozzászólást, hosszasan fejtegetve a dolgokat, többek között azt, hogy a "belenéztem" nyilván azt jelenti, hogy megtekintettem a filmet, nem gondoltam, hogy bárki ezen fog lovagolni, mert nincs jobb dolga, azon át, hogy brownee nagyobb szakértőnek gondolja magát, mint a magyar filmadatbázis, aholis a Dark City és a Blade Runner is a noir filme között szerepel, de nyilván ezt ő jobban tudja, mint mindenki más, még belementem abba, hogy tematikus blogokon is megnéztem kíváncsiságból és sajnos brownee-nak egyáltalán nincs igaza, s ez lehet tájékozatlanság, vagy okoskodás, de tény, hogy így van.
Ettől függetlenül persze tetszhet a film bárkinek, de ne menjünk már bele műfaji vitákba...

Jah és attól függetlenül, hogy egy film a noir kategóriába esik, lehet igenis mindenki számára élvezhető, eseménydús, izgalmas. Ebben a filmben az nem tetszett, hogy semmi tétje nem volt a motivációk is homályosak és érdektelenek voltak, a karakterek meg egydimenziósak.

Nézzünk meg egy Mementót például, noir az is, de zseniális, feszültséggel teli és izgalmas, olyan csavarral, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Szóval azon akadtam ki igazából, hogy nem elég, hogy noir filmeket nem ismertél el brownee noir filmekként, de még ezt fel is magasztaltad, pedig kanyarban nincs.
Ilyenkor elég annyit mondani, hogy "tetszett a film" ott lesz GOLEM vagy bárki hozzászólása, hogy neki meg nem tetszett, de értelmetlen és felesleges támadni bárkit amiatt, hogy más a véleménye, mint neked, plusz be is égeted magad, ha olyan területre nyúlkálsz, amihez nyilvánvalóan nem értesz.

Remélem ez a hozzászólás már átmegy, mert az előzőt is olyan szépen megírtam...
1
avatar