Főoldal » Film » Akció

- - -

A Sárkány születése Online film - 2016 | Magyar

01:34:20

Értékelés:
Szerinted?
4 szavazatból
A Sárkány születése
Megjelenés éve: 2016
Rendező: George Nolfi
Színészek: Yu Xia, Wang Xi'An, Hai Yu, Yue Wu, Billy Magnussen
Kategória: Akció
Nyelv: Magyar
Hossz: 01:34:20
Tartalom:

A film története az 1970-es években játszódik. San Franciscóban járunk. Bruce Lee (Philip Ng) úgy dönt, hogy kínai harcművészetet kezd oktatni a helyiek számára. Ez a lépés azonban nem mindenkiből vált ki egyöntetű szimpátiát. Kínai harcművészeti körökben egyenesen ellenzik az egészet.

Wong Jack Man shaolin mester (Yu Xia) ezért úgy dönt, hogy ő is átutazza a tengert és elégtételt vesz a fiatal harcművészen. Úgy érzi, hogy az általa képviselt és szeretett kínai harcművészetet Bruce Lee megbecstelenítette. Wong Jack Man a saját iskolájában és saját tanítványai előtt hívja ki egy összecsapásra Lee-t. A harc pontos menete a mai napig vita tárgyát képezi. Vannak, akik úgy emlékeznek, hogy három percig tartott csupán. Míg más anekdoták szerint egy gigászi, 20-25 perces küzdelem zajlott a felek között. Egy biztos, a harcot végül Bruce Lee nyerte.

Wong Jack Man később egy újabb harcra hívta ki Bruce Lee-t, aki ezt követően már tudomást sem vett erről. A filmben a két harcművész csatáját és küzdelmét ismerhetjük meg.


Nézd meg ezeket is:
Hozzászólások: 1
luki 2020.02.21 20:42 / AnyagSpam
Jó Film csak ajánlani tudom.!
0
avatar