Főoldal » Film » Dráma

- - -

Valan - Az angyalok völgye Online film - 2019 | Magyar

01:38:20

Értékelés:
Szerinted?
7 szavazatból
Valan - Az angyalok völgye
Megjelenés éve: 2019
Rendező: Béla Bagota
Színészek: Csaba Krisztik, András Hatházi, Tollas Gábor, Júlia Nyakó, László Mátray
Kategória: Dráma
Nyelv: Magyar
Hossz: 01:38:20
Tartalom:

Péter (Krisztik Csaba) nagyvárosi rendőrként emberkereskedők után nyomoz Brassóban. Az életét annak szenteli, hogy eltűnt lányokat találjon meg. Minden megmentett lányban valahol a saját húgát, Julit látja. Julinak huszonkét évvel ezelőtt nyoma veszett szülővárosukban, a romániai forradalom káoszában felbolydult Valanban.

Péter egy telefonhívás miatt kénytelen visszatérni az erdélyi bányavárosba, amikor felmerül a gyanúja, hogy testvére holtteste került elő a hófödte fenyvesek között. A múltba vezető nyomozás útvesztőjében a férfinek nemcsak a várost fojtogató bűnözéssel kell megküzdenie, hanem a saját démonjaival is.


Nézd meg ezeket is:
Hozzászólások: 2
BorsosA 2020.05.31 14:40 / AnyagSpam
Most már van magyar "skandináv krimink" és nem is rossz, én megadtam neki az öt csillagot, annak ellenére, hogy egy- két jelenetet számomra teátrálisabb volt annál mint amit hasonló helyzetben el tudok képzelni a valóságban, illetve pár alkalommal irracionális cselekmények gazdagították a filmet. A kétnyelvűség is tetszett a filmben, nagyon hiteles keretet ad az egésznek. A táj csodaszép, a helyszín egy ékszerdoboz környezetben fekvő borzasztóan lepukkant bányászváros . Balánbányát (Balán= Valan) állítólag még Orbán Balázs is a székelyek Svájcaként említi könyvében, a zsáktelepülésből viszont a kommunista vezetés iparosítási ámokfutása egyféle székely Pripjaty jellegű település csinált, ez a filmben  jól látható az enyészetnek induló tömbázlakások állapotán.
1
KIJU 2020.08.11 20:03 / AnyagSpam
Nagyon jó krimi, tényleg érezhető volt a skandináv beütés,
0
avatar